Monday, May 26, 2008

22 kg fra eller til...hva er vel det?

Jeg kom til å tenke på noe i natt. Ja, det er utrolig hvilke tanker som popper opp i hodet når man ikke får sove.. Denne gangen gikk det på noe som for tiden er mye omdiskutert: I hvilke tilfeller ville man IKKE merket en forskjell på 22 kg?? Det skal nemlig ganske mye til for å la være å merke en slik forskjell i vekt..

Ja, jeg snakker om kokain-saken fra Bolivia. Bare for å få litt fakta på bordet først. De var tre jenter (og hun enes datter på 2 år) med hver sin koffert. Det vil si tre kofferter. De veide (i følge vg.no henholdsvis 35, 32 og 27 kg. Kokainbeslaget var på ca 22 kg og dette var sydd inn i dobbeltbunner på 11 adidas-bager de hadde kjøpt. Det vil si at det lå ca 2 kg (+ innpakkingen) i hver bag. La oss si dette er 2,5 kg. Fordeler man antall bager de hadde med seg likt mellom de tre blir det 4 bager på to av dem og 3 bager på den siste. Dette utgjør omtrent 7,5-10 kg. Hvordan i huleste heite kan de har unngått å oppdage at kofferten veide nærmere 10 kg mer enn før de dro?? Greit at souvenirer veier en del, men det er da grenser..

Så tilbake til det med i hvilke tilfeller man ville merket en slik forskjell eller ikke.. Det finnes faktisk en "lov" om dette. For hvert 40. gram kan man legge på 1 gram uten å merke forskjell i vekt. Det vil si at 40 og 41 gram oppleves som like tungt, mens man vil merke en liten forskjell mellom 39 og 40 gram, eller 40 og 42 gram. Eller for hver 40. kg kan man legge på 1 kg. Da er det enkelt å regne ut hvor mye som skal til for at man ikke merker en forskjell på 22 kg.

22 kg x 40 = 880 kg

Det vil si at den samlede vekten på koffertene til våre små smuglere i Bolivia må ha veid over 880 kg, eller ca 300 kg per kolli, for at man ikke skal kunne kjenne denne vekten. Det vet vi jo at ikke er realiteten.. Så...22 kg fra eller til?
"Nei, vi har ikke puttet 22 kg ekstra i bagasjen. Nei, vi har ikke gjort dette. Noen må ha lurt oss, eller plantet stoffet." De tre jentene innrømmer faktisk å ha kjøpt disse bagene. Og hvem ville vel ikke reagert når en liten bag veier over 3 kg?? Det er faktisk litt vekt, det.. Legger man til det faktum at de faktisk hadde kjøpt disse bagene som var innsmurt i kaffe, så blir det enda mer mistenksomt.

Beklager, men så lettlurt er hvertfall ikke jeg... Skyldig eller ikke skyldig, det vet jeg ikke svaret på. Det eneste jeg vet sikkert er at de MÅ ha merket den ekstra vekten de bar med seg.. Greit at de er unge, men LITT fornuft bør de da ha!

5 comments:

Anonymous said...

Takk for hjelp med rettskrivingen.. Lenge siden jeg hadde gramatikk..

Synes det verste med hele situasjonen er den stakkars 2åringen.. Huff..

Anonymous said...

Satser på at det er lettere med tilgivelse enn tillatelse..
Blir vel neppe saksøkt for å male noen vegger hvite.. ;)

Kan finne noen knagger å poste i løpet av kvelden..
Til litt forskjellige stiler.. :)

Anonymous said...

Denne saken er bare så utrolig tåpelig. Selvfølgelig er de skyldige. De trodde de skulle komme seg unna tollerene fordi de hadde med seg en liten to-åring. Ganske skammelig!

Hadde de vært i Norge kunne de sagt... hands up... det er vårt. Og fått bare ett par år for det. Kanskje toppen 4!? Men i Bolivia er de så strenge på det så jeg skjønner godt at de vegrer å innrømme det. Jeg ville ikke innrømt det der nede.

Hun eldste har visst vært over i Bolivia flere ganger, og plutselig har hun råd til silikonpupper... hehe! Det stinker av hele greia!!

Anonymous said...

Jeg tenkte faktisk nesten akkurat på det samme! ;o
Mhm, just my luck..

Anonymous said...

22 Kg fra eller til... ja den var god.